YOGA WALL CLASS

Joogaseinä on jo pitkään ollut apuvälineenä joogan fyysisessä harjoituksessa. Meidän kaikki opettajamme ovat saaneet joogaseinä koulutuksensa suoraan yhdeltä maailman TOP
joogaopettajista, ja yhdeltä jooga seinän avustavalta suunnittelijalta, Aadil Palkhivalalta. Tunnilla tutustutaan seinän käyttöön ja sen uskomattomiin hyötyihin. Painovoiman ja seinän avulla luodaan selkärankaan traktio eli imu, joka avaa nikamien välistä tilaa ja syviäkin lihaksia. Seinää käytetään seisoma-asentojen tukena ja apuna mutta siitä on myös hyötyä kierroissa, taaksetaivutuksissa sekä restoratiivisissa asennoissa.

JOOGASEINÄN HISTORIA

Tiesitkö, että lepakot ja laiskiaiset ovat ainoita nisäkkäitä, jotka eivät kärsi nivelreumasta? Mikä näitä kahta nisäkästä yhdistää on se, että ne viettävät ison osan elämästään roikkuen ylösalaisin.

Tästä johtuen niiden nivelet säästyvät huomattavasti enemmän tyypilliseltä kulumiselta ja painovoiman taakalta. Joogaseinän avulla saadaan sama positiivinen vaikutus ihmiskehoon.

Joogaseinän alkuperäisen version kehitti Asana mestari BKS Iyengar, joka käytti seinää tukena ja apuna erilaisissa asanoissa. Hän kutsuit seinää ‘’yoga kurunta’’:ksi, joka tarkoittaa joogan ‘’nukketeatteria’’. Yksi Purna Joogan perustajista, ja BKS Iyengarin oppilaista, Aadil Palkhivala oli yksi ensimmäisistä opettajista joka omaksui Joogaseinän modernimman version käytön. Aadil on kehittänyt seinällä useita eri sarjoja, mm. ‘’Selkärangan nuorennus sarjan’’, josta pidämme workshoppeja myös Purna Jooga Helsingissä.

ILLMOITTAUDU

THEMES

Click on the theme to find out.

logo
logo

Fredrikinkatu 67 E 42 | 00100 Helsinki
info(at)purnayoga.fi | p. +358 50 3533970

Developed by Heikki Kujala and design by Studio Ina Fiebig