Mitä Purnajooga on?

Purna tarkoittaa sanskritiksi kokonaista ja eheää. Purnajooga on kokonaisvaltainen menetelmä, joka tukee kehon ja mielen terveyttä ja muutosta kohti tasapainoista elämää. Keskittymistä ja läsnäolon taitoa kehittävä harjoitus voimistaa kehon, mielen ja sielun yhteyttä.

Purnajoogassa tehdään tarkasti linjattujen joogaliikkeiden lisäksi hengitys- ja meditointiharjoituksia. Lisäksi käsitellään nykypäivään sovellettua joogafilosofiaa sekä annetaan tietoa hyvinvointia tukevasta ravinnosta. Opetuksen takana on ajatus siitä, että koko elämä on joogaa – yhteyttä jumalaiseen luontoon, joka on sisällämme ja kaikkialla ympärillämme.

Purnajoogan tavoite on tukea harjoittajaansa polulla kohti korkeampaa minuutta. Monipuolisen harjoituksen kautta jokainen voi oppia rakastamaan itseään, elämään sydämensä johdattamana ja tasapainossa ympäristönsä kanssa.

”Kun tunnemme itsemme surullisiksi, sairaiksi, päämäärättömiksi, jäykiksi tai mieleltämme lukkiutuneiksi, olemme kadottaneet yhteyden kaikista tärkeimpään osaamme, sieluumme. Sen vuoksi meidän on ohjattava hengitystämme toimintaamme, ajatuksiamme ja tunteitamme niin, että saamme sielumme viihtymään kodissaan, meidän kehossamme. Purnajooga opettaa, miten sielu toivotetaan tervetulleeksi mielen, kehon ja tunteiden taloon.”

Aadil Palkhivala

_MG_2273

 

Mihin menetelmä perustuu?

Purnajoogan juuret ulottuvat ikivanhojen Veda-kirjojen sekä Patanjalin joogasutrien opetuksiin ja perustuu sen lisäksi Sri Aurobindon, The Motherin ja B.K.S. Iyengarin oppeihin. Aadil Palkhivalan ja hänen vaimonsa Savitrin kehittämään purnajoogaan kuuluu myös ravinto-oppi joka perustuu ayurvedan ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen periaatteisiin, joita on päivitetty modernin länsimaisen lääketieteen tietämyksellä aikaamme sopiviksi.

Lisää tietoa purnajoogasta: www.aliveandshinecenter.com