JOOGAOPETTAJAT – Purna Yoga Helsinki

NICOLA MOBERG

Nicola Moberg is a 500-Hour trained Purna Yoga teacher and has been practicing yoga since 2001. She also teaches Prenatal Yoga, Postnatal Yoga and also Yoga for Fertility. Since August 2017 she is the new owner of Purna Yoga Helsinki.

”Yoga has given me a life of well-being, happiness and a true connection to my heart. With my students I want to share my experience so they can find their own inner wisdom” – Nicola

​Nicola’s love for yoga began in the summer of 2001 during a trip to Central America. Curious and inspired about yoga she took her first training in 2004 at a Sivananda yoga school in Barcelona. Deepening her own practice she found yoga not only beneficial for the body, but also her mind became steady and more at peace. Spiritually she found what she was looking for in all those years.

Due to her magical experience of pregnancy and being a mother, she became a student of Francoise Freedman and was certified as a Pre- and Postnatal Yoga teacher by Birthlight UK in 2009. Sharing her experience with woman in this special time of their lives became her passion.

Eager to study more yoga in depth fortunately she found the Purna Yoga College of Finland and was certified on a 200-hour level in 2012. She studied on the 500-hour level with the world renowned yoga master Aadil Palkhivala in 2016 and is now a Certiefied Purna Yoga teacher.

Nicola is assisting the yearly 200-hour teacher training with Tove Palmgren at Purna Yoga Helsinki which keeps her knowledge ever expanding. She feels very grateful for the opportunity to never stop learning. Purna Yoga lays the path for constant exploration of yoga and life itself. www.yogala.fi

TOVE PALMGREN

Purna Yoga Helsinki - Tove PalmgrenE-RYT 500 Registered Yoga TeacherTove Palmgren, E-RYT 500 (Experienced Registered Yoga Teacher, Yoga Alliance), valt.maist., löysi astanga vinyasa-joogan kreikkalaisessa saaressa kesällä 1988. Siitä kehittyi pitkäaikainen ja syvä suhde. ”Olen hyvin kiitollinen siitä kaikesta mitä opettajani Derek Ireland ja Radha Warrell sekä sittemmin John Scott opettivat minulle.”
Tove oli ensimmäinen, joka harjoitti ja opetti astanga-joogaa Suomessa. Vuosien saatossa hänen opetusmenetelmänsä muuttuivat paljon sekä intensiivisen opiskelun että seurauksena yhteistyöstä muiden opettajien kanssa.
Suurin muutos Toven joogassa alkoi kun hän tapasi nykyisen opettajansa Aadil Palkhivalan ja sittemmin hänen vaimonsa Savitrin. Aadil on maailman joogaopettajien aatelistoon kuuluva mestariopettaja. Savitri puolestaan on meditaation ja Kundalinin mestariopettaja.
Purnajooga merkitsi uutta polkua, eikä ainoastaan asanaharjoittelussa vaan koko elämässä. Yhtäkkiä iso määrä palikoita putosivat paikalleen. Siitä sai alkunsa jännittävä matka ja monet muutokset.
Tove on suorittanut 2000 tunnin opettajakoulutuksen The College of Purna Yoga:ssa Bellevuessa, lähellä Seattlea, USA:ssa ja hän on näin ollen sertfioitu purnajoogan opettaja – ainut Euroopassa tällä hetkellä.
Tove on tämän lisäksi muun muassa suorittanut Aadilin opettamia terapeuttisia opettajakoulutuksia purnajoogan kotistudiolla Bellevuessa sekä avustanut Aadilia useassa niistä. Viimeisimmässä hän oli myös vastuussa päivittäisestä meditaatiosessiosta.
Tove on myös avustanut Aadil Palkhivalaa workshopeissa ja konferensseissa eri puolella Eurooppaa.
Tämän lisäksi hän on suorittanut opettajkoulutuksen joogaohjaajien kouluttamisesta ja on vuodesta 2012 alkaen kouluttanut RYT-200 tuntisia joogaohjaajia sekä avustanut Aadilia Helsingissä RYT-500 tunnin koulutuksessa.
”Toiveeni on, että opetukseni kautta voisin auttaa oppilaitani kokemaan että he itse voivat aktiivisesti vaikuttaa omaan elämänsä laadun parantamiseen, kohentaa terveyttään sekä tuntea että he ovat osa suurempaa kokonaisuutta. Haluan opettaa heitä näkemään ja uskomaan omiin resursseihinsa ja mahdollisuuksiinsa kasvaa ihmisinä.”

Eheyttävä jooga - Tove Palmgren

Lue Voi Hyvin Lehden juttu Tove Palmgrenista (PDF)

 

EVA KIVILUOMA

””Eva Kiviluoma (RYT-500) aloitti joogan keho painotteisesti, kunnes löysi Purna Yogan opettajansa Tove Palmgrenin ja Aadil Palkhivalan kautta vuonna 2014. Nyt 500-tuntisena Purna Yogan opettajana Eva näkee joogan kokonaisuutena, joka ylettyy paljon syvemmälle kuin vain fyysiseen harjoitukseen.

”Jooga on antanut elämäni jokaiselle osa-alueelle työkaluja, joiden avulla voin luoda itselleni elämän, josta olen aina haaveillut.” 
Evan tunnit ovat selkeitä ja opettavaisia ja niistä huokuu hänen ilonsa joogan mahdollisuuksia kohtaan. Hänen lempeä mutta keskittynyt tyylinsä opettaa takaa oppilaille useita ahaa-hetkiä ja itsensä uudelleen löytämisiä.”

GABRIEL MALDONADO

Gabriel on chileläinen lakimies, joka opintojensa ja matkustelun lomassa löysi joogan. Matkustellessaan Intian Rishikeshissä, hän sai mahdollisuuden opiskella Hatha jooga opettajien kanssa ja inspiroitua oppimastaan. Jatkuvan itsenäisen harjoittelun jälkeen ja 3 kuukauden opettajakoulutuksen jälkeen Chilessä, Gabriel päätti suunnata takaisin Rishikeshiin oppimaan lisää.

Rishikeshissä Gabriel suoritti toisen opettajakoulutuksensa, jonka jälkeen hän matkusti Nepaliin. Nepalissa Gabriel opetti joogaa safari henkisessä-lodgessa, jossa hän sai kokemusta joogan opetuksesta yhdessä Evan kanssa.

Suomeen tulo ja Purna Yogan löytäminen toi ison muutoksen Gabrielin joogarutiiniin. Hän osallistui Purna Yogan tunneille ahkerasti.
‘’Purna Yoga muutti tapani katsoa joogaa. Sain vastaanottaa opetusta, joka oli tasapainoista, turvallista, integroitua ja kaunista. Tämä inspiroi minua oppimaan lisää ja haalimaan nöyryyttä.’’
Tämä kokemus toi hänet takaisin Helsinkiin 2015 vuoden alussa. Gabriel on valmistunut 200-tuntisesta The College of Purna Yogan opettajakoulutuksesta ja osallistuu syksyllä alkavaan 500-tuntiseen koulutukseen Aadil Palkhivalan johdolla.

’’Siitä lähtien kun otin ensimmäisen askeleeni joogan polulla tiesin olevani oikealla tiellä. Vaikka olen opiskellut monta vuotta tiedän, että haluan omistaa elämäni joogalle. Olen onnellinen, että saan jakaa tietoani muiden kanssa. Yoga on lahjoittanut elämääni tasapainon, onnen ja rauhan, ja olen ikuisesti kiitollinen Purna Yogan opettajille, että he ovat avartaneet ymmärrystäni tällä tiellä.’’

TANJA IOVENE

Tanja Iovene löysi joogan vuonna 2010 jolloin hänen ystävänsä valmistui joogaopettajaksi ja pyysi häntä osallistumaan tunneilleen. Hän rakastui joogaan samantien, ja on harjoittanut joogaa siitä lähtien. Vuonna 2015, odottaessaan toista lastaan, Tanja tajusi, että jooga on jotain niin paljon muutakin kuin vain fyysinen harjoitus. Tanja löysi Purna Joogan vuonna 2016 ja tunsi olonsa kotoisaksi heti ensimmäisen joogatunnin jälkeen. Niinpä hän päätti ottaa seuraavan askeleen joogan maailmassa ja kouluttautua joogaopettajaksi. Tanja valmistui The College of Purna Yogan 200 tunnin joogaopettajakoulutuksesta helmikuussa 2017. Tällä hetkellä hän opettaa niin paljon kuin mahdollista.

“Jooga on minulle elämäntapa ja menee paljon fyysistä harjoitusta syvemmälle. Joogan eri osa-alueet ovat osa jokapäiväistä elämääni ja sen ansiosta voin pyrkiä tekemään jokaisesta päivästäni iloisen seikkailun.” — Tanja

Naisena ja äitinä, Tanja tuntee voimakasta halua auttaa nykyisiä ja tulevia äitejä kokemaan raskausajan, synnytyksen ja raskauden jälkeisen ajan entistäkin syvällisemmin ja merkityksellisemmin. Voidakseen ohjata naisia raskauden ihanan ja ihmeellisen matkan ajan, hän osallistuu Francoise Freedmanin, Birthlightin perustajan pitämään Perinatal Yoga Teacher trainingiin toukokuussa 2017.

“Jooga on auttanut minua löytämään elämääni suunnan ja on antanut minulle rohkeutta ja itseluottamusta unelmieni toteuttamiseen. Joogan ansiosta saan nauttia levollisemmasta, onnellisemmasta ja tasapainoisemmasta elämästä kuin koskaan ennen“ — Tanja

Tanja lähestyy joogaa ja sen opettamista sen ajatuksen kautta, että vapaus kehossa luo vapautta mielessä. Terve keho vapauttaa yhteydet mieleen ja sieluun ja näin ollen mahdollistaa näiden kolmen elintärkeän yhteistyön. Kenenkään ei tulisi olla kehonsa tai mielensä vankeja. Sydämestä jokainen voi löytää todellisen minänsä, siellä asuu se viisaus, jonka tulisi johdattaa sinua elämässäsi eteenpäin.

Save

Save

Save

Save

Save

Save