INSPIRAATIO

MITÄ OPPILAAMME SANOVAT MEISTÄ

On lähes mahdotonta kuvailla Purna Jooga Helsinkiä yhdellä sanalla, tai edes yhdessä lauseessa, sillä jokainen, joka on koskaan siellä käynyt, voi varmasti todistaa, että se on hyvin erityinen paikka. Yrittäessäni miettiä yhtä sanaa millä kuvailla Purna Jooga Helsinkiä, ensimmäinen mieleeni tullut sana oli “koti”. Kuulin hiljattain kirjailijan James Hollisin kuvailevan ‘kotia’ ennemminkin matkana kuin yhtenä pysyvänä paikkana. Tämä todella resonoi minua. Jokainen, joka menee studiolle, niin oppilaat kuin opettajatkin, ovat kaikki tahoillaan omalla matkallaan joille studio tarjoaa kokoontumispaikan ja syvän yhteisöllisyyden tunteen. Kuitenkin samaan aikaan, sillä hetkellä kun asetan mattoni studion lattialle ja suljen silmäni, voin kokea olevani yksin oman itseni kanssa. Tämä on harvinainen ja arvokas hetki, ja juuri tuona hetkenä, voin löytää oman kotini. Sen kodin, jota aina kannan mukanani.

Nick M. Kööpenhamina/Helsinki

Olen todella kiitollinen siitä, että Nicola oli yksi ensisijaisista opettajistani silloin kaksi vuotta sitten kun aloitin joogaharjoitukseni Purna Joogassa. Hänen lämmin vilpittömyytensä ja rento lähestymistapansa tarjosivat elämyksen, jossa yhdistyvät kunnioitus, inspiraatio  ja avoimuus. Tämänkaltaisessa ystävällisessä ilmapiirissä olen tuntenut olevani täysin vapaa tutkimaan henkilökohtaisia ja ohimeneviä rajojani oman joogaharjoitukseni rajattomuudessa.

Arvostan sitä monimuotoisuuden tasapainoa ja keskittymistä mitä Nicola tuo tunneillansa esille. Jokaisella tunnilla keskitytään kehon eri osiin, vahvistaen ja avaten tiettyä kohtaa kehossa tai tiettyä lihasta, mikä saa jokaisen tunnin tuntumaan täysin erilaiselta.

Nicola osaa hienolla tavalla täydentää perusharjoitusta käyttämällä erilaisia tekniikoita ja ottamalla harjoitukseen mukaan apuvälineitä. Tämä elävöittää harjoitusta.

Kerran osallistuin Nicolan raskausjoogatunnille, vaikka en itse ollut raskaana, ja hämmästyin uudenlaisesta vivahteesta harjoituksessani. Se oli jotain sellaista mitä en olisi kokenut normaalissa asanaharjoituksessa… se vivahde, oli se rauhaisia yhteys naisen kuukausittaiseen kiertoon. Ohjauksen saaminen tältä upealta naiselta on ollut suuri siunaus sekä kaunis kokemus.

Tiina G. Helsinki

Tulin Purna Joogaan ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten, ja täytyy sanoa, että Purna Jooga Helsinki on ylivoimaisesti paras joogastudio missä olen käynyt. Minua inspiroi erityisesti heidän kykynsä ylläpitää korkealaatuista joogan opettamista kaikkien erilaisten trendikkäiden joogatyylien viidakossa. Kaikki studion opettajat ovat käyneet läpi intensiivisen koulutuksen jonka ansiosta he omaavat paljon tietoa ja rakkautta jota jakaa oppilailleen. Purna Joogan opettajat eivät opeta pelkkää asanaa, vaan he pyrkivät opettamaan joogaa elämäntapana. Olen nähnyt suuren muutoksen itsessäni näiden vuosien aikana, ja sen ansiosta, voin lämpimästi suositella Purna Joogaa.

– Prima S. Helsinki/Amsterdam

Sekä Purna Jooga Helsinki että sen opettajat kutsuvat sinut olemaan täysin läsnä, juuri tässä hetkessä.

Tämä Helsingin keskustassa sijaitseva, siisti ja rakkaudella pidetty joogastudio tarjoaa omat pukuhuoneet niin miehille kuin naisillekin, minne voi turvallisesti jättää omat tavaransa joogatunnin ajaksi, puhdistettua vettä, WC:n sekä ilmapiirin joka toivottaa sinut tervetulleeksi. Joogastudio tarjoaa kaikille oppilailleen laajan valikoiman erilaisia apuvälineitä (joogamattoja, blokkeja, vöitä jne.) joita he voivat vapaasti käyttää joogatunnin aikana.

Itse koin erinomaisena Purna Joogan tavan aloittaa joogatunti. Jokaisen tunnin alussa laulettiin mantra, jota toistettiin kolme kertaa. Tämä oli yhden-kahden minuutin pituinen, yhteen ääneen laulettu moniääninen OM, jota seurasi noin viiden minuutin mittainen meditaatio. Tämä ei ainoastaan auttanut pääsemään eroon kaikista niistä ajatuksista joita kannoin mukanani, mutta samaan aikaan, se edesauttoi minua olemaan läsnä juuri siinä hetkessä. Tätä intensiivistä alkua seurasi 70-80 minuutin voimakas, vapauttava sekä rentouttava purnajoogaharjoitus, joka sisälsi istuma-asanoita, venyttelyä, seisoma-asanoita sekä roikkumista joogaseinällä. Joogatunnin päätti “Gayatri” mantra, joka oli hieman erilainen kuin tunnin alussa laulettu mantra. Tämä joogatunnin päättävä mantra tuki mielen täydellistä rauhoittumista, sekä edesauttoi positiivisuuden, energian ja rakkauden tunteiden läsnäoloa koko loppupäivän.

Voin suositella Purna Jooga Helsinkiä – sekä erityisesti Nicolaa – jokaiselle, joka on kiinnostunut fyysisesti haastavasta, rentouttavasta sekä turvallisesta jooga tyylistä. Mikäli arvostat joogatuntia, jota ohjaavat koulutetut opettajat jotka välittävät sinun kehostasi ja terveydestäsi yhtä paljon kuin sinun itsesikin tulisi välittää, on Purna Jooga Helsinki sinun paikkasi.

– Valentina D. Vienna